Capoeira avagy a táncba rejtett harcEzúton szeretném figyelmükbe ajánlani a "Capoeira, avagy a táncba rejtett harc" című könyvet. Ez az első magyar nyelvű kiadvány, ami a brazilok harcművészetét mutatja be.

Ez a kiadás: A/4-es méretű, 215 oldal, a borítója: színes puhafedeles kötésű, a belvilága pedig fekete- fehér képekkel gazdagított.
A könyv első 100 oldala a capoeira kialakulását mutatja be napjainkig. Foglalkozik a Brazil történelemmel, politikával és földrajzzal, valamint a capoeira edzéselméletét, felépítését és zenei világát tárja fel. (114 db fényképes szemléltetés)
A második, gyakorlati rész 5 fejezeten keresztül 106 technikát foglal össze, rajzos illusztrációval és rövid végrehajtási leírással kiegészítve. (alaptechnikák, alapmozgások, rúgástechnikák, dobások és akrobatikai elemek)


"A ​capoeira egy lehetőség, hogy megélhesd a harci szellemet. Elsősorban nem azért, hogy magadat másokkal összemérd. A testeddel kínlódsz, gyötröd, míg megtanulod az egyes elemeket, hogy azokat folyamatos mozgássá fűzve felszabadulhass a kötöttségeid alól. Egy igazi harcos nem áll le verekedni, hogy valakit legyőzzön. De ha támadják, vagy a küzdelmet jelző hangok hívják táncba, biztos benne, hogy ügyességével, furfangosságával szerez majd néhány meglepetést az ellenfélnek. A capoeira kívülről talán küzdősportnak is tűnhet, amit táncos léptekkel, könnyed, akrobatikus mozdulatokkal, zenei kísérettel adnak elő. De menj el egy edzésre, próbáld ki. Ha úgy érzed, megszakadsz, és mégis elmész a következőre, akkor fogékony vagy e harcművészet lényegét látni és megélni. A könnyedség, lazaság, fürgeség mögött kemény munka, szigorú szabályok, önfegyelem, életformaszerűen trenírozott erőnlét és rend van.

A szerző maga is harcos, aki az olvasóval végig sejteti: az ember főleg mindig saját magán dolgozik. Hosszú évek tapasztalata, hogy a belülről megmozdított energia tiszta forrás, végülis pedig: legyőzhetetlen."

 


A könyv bolti ára (áfával): 3500 Ft